لیست اختراعات جواد محمودی
زمينه فني: بر اساس تركيب اجزاي زير مي توان عايق مورد نظر را ساخت:\\\\\\ پليمر ترمو پلاستيك، پليمر پلي اتيلن با چگالي بالا(پلي اتيلن سنگين)- اتيلن وينيل استات به عنوان يك ماده سازگار كننده- نانو فيلرهاي قطبي (ذرات نانو كِلِي). مشكل فني: نبود عايق الكتريكي با مقاومت دي الكتريك و مقاومت در برابر تخليه سطحي بالا براي صنايع با ولتاژ فشار قوي. راه حل ارائه شده: استفاده از عايق هاي چند جزئي براي بالا بردن اين خواص دي الكتريك مي تواند شرايط كاري را ارضا نمايد. با استفاده ماده سازگار كننده اتيل وينيل استات، ذرات قطبي نانو را در ماده پايه غير قطبي مخلوط مي كنيم. اين تركيب محكم باعث مي شود تا مسير حركت الكترون ها در درون عايق به بسته شود تا در برابر ميدان هاي قوي حاصل از ولتاژهاي فشار قوي مقاومت بيشتري از خود نشان دهند. از طرفي وجود ذرات نانو باعث مي شود تا مسير احتمالي جاري شدن الكترون ها بروي سطح عايق نيز طولاني شده و مقاومت عايق مورد نظر در برابر تخليه هاي سطحي نيز افزايش يابد.. كاربردهاي اختراع: استفاده در كابل هاي فشار قوي براي خطوط انتقال و همچنين به كار گيري آن در ترانسفورماتورهاي فشار قوي از كاربردهاي عمده و اصلي اين عايق مي باشد.
استخراج سلولهاي ماكروفاژ و كشت آنها در محيط آزمايشگاه جهت يافتن مكانيسم هاي فيزيوپاتولوژيك بيماريها حائز اهميت مي باشد. همچنين فرآيند استخراج و كشت اين سلولها در مطالعات اثربخشي داروها هم داراي كاربرد مي باشد. با وجود اينكه روشهاي مختلفي براي براي استخراج اين سلولها به كار گرفته شده اند، ولي تا به حال كيت تجاري يونيورسال كه به طور استاندارد و تكرار پذير بتواند فرآيند جداسازي ماكروفاژها را از بافت هاي مختلف ميسر سازد، ساخته نشده است. در كنار اين، روشهاي به كار گرفته شده، مستلزم مواد مصرفي زيادي بوده و بر حسب نتايج ناشي از مطالعات فلوسيتومتريك، درصد استخراج ماكروفژها با استفاده از آنها، معمولا در حد 85 درصد مي باشد. به لحاظ فني، در كيت مورد نظر كلاژناز نوع I جايگزين كلاژناز تيپ II و III خواهد شد. گفتني است با توجه به كارآئي بالاي اين تيپ از كلاژناز، ميزان استخراج سلول هاي ماكروفاژ تا 95 درصد افزايش خواهد يافت. همچنين، كيت تجاري مورد طراحي به صورت منسجم، آسان و گام به گام مراحل استخراج ماكروفاژ را ارائه خواهد نمود و ضمن صرفه اقتصادي، خطاهاي احتمالي را به نحو چشمگيري كاهش خواهد داد.
كلاژن پروتئيني است كه در محيط خارج از سلولهاي جانوران، وجود دارد. . پروتئين كلاژن به صورت رشتههاي كلاژن مشاهده ميشود. رشتههاي كلاژن در همه انواع بافت همبند، ولي به ميزان متفاوت يافت ميشوند. سنتز كلاژن بهوسيله فيبروبلاستهامشابه ساخت ساير پروتئينها ميباشد. سنتز كلاژن توسط سلولهاي استئوبلاست در استخوان، كندروبلاست در غضروف،ادونتوبلاست در دندان، سلولهاي ماهيچه صاف در ديواره رگهاي خوني و سلولهاي اپي تليال نيز انجام ميگيرد. تركيب اسيد آمينه تشكيل دهنده كلاژن در بافتهاي مختلف داراي تفاوتهاي جزئي است.يك مولكول كلاژن از سه زنجيرهٔ پروتئيني تشكيل شده كه به دور يك ديگر پيچيدهاند. مولكولهاي كلاژن به گونهاي ويژه كنار يكديگر آرايش مييابند و يك ريز رشته را ميسازند. تعداد زيادي از اين ريز رشتهها به دور يكديگر ميپيچند تا يك رشتهٔ كلاژن ساخرصد پرولين و هيدروكسي پرولين و يك اسيد آمينه غير استاندارد است. تا به حال ويال تجاري كه به طور استاندارد و تكرار پذير بتواند ميسر گردد ساخته نشده است. در كنار اين، روشهاي به كار گرفته شده، مستلزم مواد مصرفي زيادي بوده و گاها مغاير با اعتقادات مردمي ميباشد همچنين در دسترس بودن مرغ و آسانتر بودن استخراج كلاژن جز مزاياي اين ويال ميباشد. به لحاظ فني، در ويال مورد نظر كلاژناز نوع I مد نظر قرار گرفته شد. گفتني است با توجه به كارآئي بالاي اين تيپ از كلاژنازدرميزان استخراج سلول ها استخراج اين كلاژناز مورد هدف قرار گرفت. همچنين، ويال تجاري مورد طراحي به صورت منسجم، آسان و گام به گام در مطالعات بيماريهاي پوستي و در مراكز تحقيقاتي ارائه خواهد نمود و ضمن صرفه اقتصادي، خطاهاي احتمالي را به نحو چشمگيري كاهش خواهد داد.
مقصود اختراع در مطالعات علوم اعصاب و فيزيولوژيك جعبه القاي استرس (Stress Box) جهت مطالعه تاثير استرس فيزيكي و رواني در جوندگان به كار مي رود. Empathy Box طراحي شده، نسخه پيشرفته تري از جعبه هاي القاي استرس بوده كه مي تواند بر خلاف جعبه هاي القاي استرس معمول كه فقط توان ايجاد وضعيت استرس را دارا است، مي تواند به طور همزمان هم حالت القاي استرس و هم حالت القاي احساس سرخوشي رواني را اعمال نمايد. برجستگيهاي تكنيكي اختراع اين دستگاه داراي 3 اتاقك مجزا و جداي از هم مي باشد كه با قرار گيري بر روي يك پلت فرم، تبديل به يك مجموع واحد مي شود. طراحي اين 3 اتاقك به گونه اي انجام شده است كه با قرارگيري حيوانات در اتاقك مياني، امكان ايجاد ارتباط بصري و حسي به طور مساوي في مابين اين حيوانات و حيوانات تحت استرس فيزيكي (با شوك الكتريكي) و حيوانات تحت شرايط محيط غني سازي شده فراهم مي گردد. واحد شوك الكتريكي جديد هم كه اختصاصا براي اين دستگاه طراحي و ساخته شده است، ضمن سازگاري با وضعيت مقاومت الكتريكي بدن موش آزمايشگاهي، مي تواند بر خلاف شوكر هاي الكتريكي قبلي، بدون دخالت انسان و با برنامه ريزي قبلي، در مقاطع زماني و با طول زماني مشخص استرس فيزيكي را اعمال نمايد. زمينه فني اظهارنامه اختراع در اين دستگاه دو وضعيت كاملا متضاد القاي استرس و شرايط خوشايند (كه توسط محيط غني سازي شده فراهم مي شود)، به طور همزمان، قابل القا مي باشد. همچنين انتقال حسي اين دو وضعيت متضاد، به موشهاي مشاهده گر فراهم شده است. ولتاژ و آمپراژ ورودي از طريق رابط نرم افزاري و مدار فرمان گرافيكي قابل تغيير مي باشد.
محققين حيطه علوم اعصاب جهت بررسي تغييرات بافتي و عملكردي مغز، چه درحالت فيزيولوژيك و چه در حالت پاتولوژيك و يا بررسي اثر داروهاي مختلف روي مغز و فعاليت آن، نياز دارند كه مغز حيوانات مورد آزمايش كه عمدتا جوندگان مي-باشند هم سريع و هم به صورت سالم از جمجمه خارج كنند. بدين منظور در دست داشتن وسيله¬اي جهت باز كردن جمجمه بدون آسيب به بافت مغز به ويژه قشر مغز كه بافتي بسيار نرم و آسيب پذير بوده و افزايش سرعت نمونه برداري و جلوگيري از تغييرات آنزيمي به دنبال قطع خون¬رساني به بافت مغز، ضروري مي¬باشد. جهت نمونه برداري بافت مغز محققين از ابزاري همچون دنده¬بر و يا استخوان¬شكن استفاده مي-كنند. اين ابزارها همانطور كه بيان شد موجب آسيب به بافت مغز شده و همچنين نياز به صرف زمان زيادي جهت باز كردن استخوان جمجمه براي نمونه برداري مي¬باشد. محققان جهت حل اين مشكل ابزاري را تحت عنوان درفش بازكننده جمجمه جوندگان طراحي كرده¬اند كه با توجه به توضيحات مذكور، ابتدا امكان سوراخ كردن استخوان جمجمه را به وسيله نوك اين ابزار كه حالتي تيز دارد و سپس باز كردن جمجمه بدون آسيب به بافت مغز و خارج سازي بافت مغز با سرعت بيشتر، فراهم مي¬كند.
موارد یافت شده: 6